Как да изберем правилната кухня

Как да изберем правилната кухня

Кухнята е мястото, в което цялото семейство се събира за храна. Там се творят кулинарни сладки и солени шедьоври, приготвя се ароматното сутрешно кафе и се опитват различни специалитети.

Изборът на обзавеждане на кухня има строго специфични правила, от които трябва да се започне преди изобщо да се стигне до разходката по магазините. Първото нещо, от което трябва да се започне е точната идея каква кухня се търси.

Кухнята – малка, голяма, просторна или прибрана?

Далеч преди стартирането на обиколката по мебелните магазини и сайтовете за обзавеждане трябва да има ясна представа каква кухня ще се търси – малка тип кухненски бокс и маса за хранене, голяма – с много шкафове и много свободно пространство. Когато се прави реновация на стара кухня или се слага нова, задължително се взима в предвид и местоположението на водопровода и газопровода. Предварителната представа каква кухня точно се търси като размер и варианти за разместване на модулите спестява огромно количество време и нерви за търсене.

Традиционен или модерен стил кухня?

След като вече има ясна представа какъв е точния размер и разположение, което ще се търси, започва обмислянето на стила. Дали да бъде по-стандартна като цветове и дизайн или да бъде модерна с разчупен стил и нестандартно оцветяване. Важно е съчетанието на кухнята да бъде добре цветово с десените на стените и вратите. Когато не се планира подмяната на кухненската маса и столове е добре новата кухня да бъде съчетана и с тях. Ако няма точна идея какво се търси добра начална точка е и варианта – какво изобщо не се желае като резултат.

Елемент, на който трябва да се обърне внимание при търсенето е и идеята дали кухнята да бъде с естествени материали като дърво, което ако е масивно придава лек ретро нюанс на помещението. Може да се заложи и на модерния в последните години в света бамбук или все по-популярните МДФ и ПДЧ материали.

Възможностите за комбинации са безкрайни, особено, когато клиентът е на ясно каква точно кухня иска да има. Много удобни за малки помещения са вградените кухни, които на пръв поглед изглеждат като много затворени врати, но всъщност са страхотно компактно прибрани кухненски уреди и шкафове. Малкото помещение може да се раздели с плот, зад който да се настанят някои основни кухненски уреди.

Голямата кухня лесно се превръща в изключително уютно място с шкафове, поставени на един ред или с рафтове по стената, на които да се наредят бурканчета с подправки.

Цветовете на кухня

Фантазията при избора на цветове е безкрайна. Може да се заложи на контрастни по цветове мебели, на традиционни цветове или дървесни нюанси. Модерните комбинации са от контрастни цветове и различни материали.

 
Публикувано От Svetlin Simeonov