Холни мебели за малки помещения - малка дневна

Холни мебели за малки помещения - малка дневна

Малката дневна има толкова много предимства – компактна, уютна и не на последно място – чаровна. Какви холни мебели обаче е добре да присъстват в нея, така че тя да не изглежда претрупана, тъмна и неуютна? Ето още няколко съвета за добрият вътрешен вид и аранжировка на малко помещение и комбинирането на холни мебели.

13. Без канапе. Защо задължително в хола трябва да има канапе? Когато пространството не позволява може да мине и без него. В много случаи обзавеждането на малък хол може съвсем спокойно да мине без покупка на диван. Вместо него два удобни хубави фотьойла вършат същата работа. Фотьойлите, поставени в близост един до друг и комбинирани например с масичка за кафе между тях са изключително романтично и приятно място за отмора. Живущите имат възможност да се настанят удобно и да се отдадат на разговори. Такава подредба е особено подходяща за малки жилища, обитавани от студенти или от по – възрастни хора. Обособяването на такъв кът дава възможност за спокойно четене на книги и учебници през сесията или подробно преглеждане на сутрешната преса с чаша кафе или ароматен билков чай.

14. Стъклото. Холните мебели за малко помещение трябва да имат функцията да остават незабележими. Така например вместо традиционна холна маса, може да се постави малка стъклена такава. Без да се натрапва, тази холна мебел изпълнява своите функции, като в същото време не се набива на очи. Когато стаята, която ще бъде обзавеждана е достатъчно светла с големи прозорци и непрекъснат приток на дневна светлина, това допринася за оптическото подобряване на изгледа и наличното пространство.

15. Камината и как да я оползотворим правилно в комбинация с различни холни мебели. Много домове имат камина – в някои случаи работеща, в други не. Без значение дали е действащ, този детайл може да превърне малкото помещение в уютна и функционална стая. Пред камината може да се поставят ниски табуретки с едно или две места. Когато не работи, те са допълнително пространство за сядане. Когато пък бъде запалена тези холни мебели може да се преместя пред дивана или фотьойла и да придадат допълнителен комфорт и удобство.

Каквато и конфигурация да бъде избрана за малко помещение, важното е холните мебели да бъдат подбрани така, че да бъдат функционални. Колкото повече функции има в една мебел, толкова по – добра работа би свършила тя. На пазара се предлагат множество различни артикули, но най – важното в случая е личното търсене на купувача. Най – хубавите холни мебели са тези, които са избрани и аранжирани с личен вкус и визия.

Публикувано От Svetlin Simeonov