Холни мебели за малки помещения

Холни мебели за малки помещения

Подборът на холните мебели за малко помещение може да създаде много главоболия. От една страна холът е мястото, в което семейството прекарва свободното си време през деня, от друга - още едно допълнително пространство, в което може да се съхраняват вещи. Ето още няколко трика за избор на холни мебели за малко помещения:

9. Използване на мултифункционални мебели. В малката дневна или хол, всяка мебел трябва да бъде подбрана с внимание. Така например малка табуретка може да се използва както за масичка за кафе, така и за допълнително място за сядане в зависимост от нуждата. Много удобна и функционална холна мебел е столчето – дървено или метално. То може да се ползва за същите предназначения – и за масичка, и за сядане, а и като поставка за саксия.

10. Поставяне на лавици или секция. Вместо поставяне на много малки полици и шкафчета из стаята може да се заложи на поставяне на една голяма от пода до тавана секция с етажерки. Такъв стелаж е много удобен, защото може да се използва както за библиотека, така и за поставяне на различни декорации – вази, чаши, статуетки. Не на последно място в неговия център може да бъде телевизора, а отстрани всякакви други полезни предмети. Така, с използването на подобна холна мебел се постига икономисване на пространство, а в същото време центриране на всички ежедневно ползвани предмети на едно място.

11. Скривалище за резервни места. Малкото помещение няма как да побере всички вещи. Именно за това към холните мебели може да се добавят такива, които да не се виждат, като например сгъваеми столове. Те може елегантно да се поставят в килера, под леглото, на балкона и да бъдат под ръка, когато дойдат повече гости, отколкото обикновените места в хола може да поберат. Пък и няколко сгъваеми дървени стола освен холна мебел, с лекота може да се ползват и за тераса.

12. Когато в стаята има голям и широк прозорец, холните мебели може да се редуцират. Много интериорни дизайнери оформят прозореца, особено ако е вграден в стената така, че да остава широк перваз като място за сядане. На стената пред прозореца, подобно на долап се оформя прекрасно място, което е достатъчно широко, за да се ползва за сядане. На него може да се постави мек дюшек и няколко възглавници и да се превърне в кът за отмора. Този вариант не се препоръчва за семейства с малки деца, защото малчуганите лесно могат да счупят прозореца. При подобно оформление на хола, може пред прозореца да се постави обезопасителна решетка. 

Публикувано От Svetlin Simeonov