Холни мебели за малки помещения

Холни мебели за малки помещения

Съветите за подбор на холни мебели за малко помещение продължават. Ето още приятни и интересни предложения за обзавеждане на малки по размер холни помещения, които обаче ги правят особено чаровни.

5. Пълно запълване на един от ъглите. Може да изглежда странно, но в малко пространство големите мебели изглеждат още по – големи. За малко помещение, в което свободното място е кът може да се заложи на ъглови дивани като идея за затваряне на ъгъл. Като форма на ъгловият диван може да се заложи на по – прави, изчистени линии, вместо овални и обли. Добра идея е в единия ъгъл да се постави диван, а в другата сгъваеми столчета.

6. Разтегателно канапе. Има места, в които поставянето на цял диван е невъзможно. Имено за това като холна мебел може да се постави малко, двуместно канапе с функция за сън. Така, неочакваните гости ще има къде да се настанят.  Най – подходящи са изчистените линии, които изглеждат по – строго. Разтегателното канапе може да се постави по средата на стаята и да играе ролята на оптически разделител на пространството.

7. Избор на канапе без облегалка. Интересно решение за подбор на холни мебели е канапето без облегалка. Неговото място не е задължително да бъде до стената. То може да бъде поставено в средата на стаята. Така канапето без облегалка се превръща в почти универсална холна мебел. Поставено в средата на стаята, то оптически я разделя на две части. Липсата на облегалка дава допълнително удобство. Може да се полза както за почивка, така и за хранене или следобедно кафе. Ако пък холът е голям, канапето без облегалка може да послужи за обособяване на две отделни части, които да са декорирани всяка със свой стил.

8. Цветя. Макар да не са част от холните мебели, цветята намират много удобно място върху тях. Цветята в хола много приличат на ролята на фототапета и огледалото. Тяхното присъствие добавя дълбочина на хола. Буйната зелена растителност, която често се продава в големите магазини, омекотява ъглите на стаята. Зелените растения оптически карат окото да мисли, че в стаята има много повече пространство, отколкото е в действителност. Подходящо място за поставяне на зелени растения и цветя са ъглите и зад столове и дивани. Добър подбор на растения, които ще бъдат разпръснати из дома или поставени в хола са зелените, които нямат цвят. Големите растения като палми или подобни придават уютно усещане на стаята. Малките саксии с растения може да дадат вдъхновение, лекичко подавайки се от някоя масичка за кафе.

 

Публикувано От Svetlin Simeonov