Как да поддържаме спалнята си приветлива?

Как да поддържаме спалнята си приветлива?

Разхвърляната спалня не е присъща само за децата или тийнейджърите, но и за голяма част от възрастните хора. Чистотата в спалнята се отразява и на вътрешното ни усещане, дори и да не разбираме това. Следващите съвети ще ви покажат как да поддържате спалнята си не в перфектно, но в много прилично състояние.

  1. Намерете стимул. Отивате на почивка? Не знаете къде се намират голяма част от вещите ви? Или не ви е нужен стимул, а просто искате да направите спалнята си спокойно място, в което да отдъхвате от тежък ден в училище или на работа? Причините могат да бъдат разнообразни. Възползвайте се от тях!

  2. Решете кое е важно и кое не за вашата спалня. Отървете се от ненужните вещи и дрехи! Оставете само тези, които използвате често, а останалите подарете на приятели или дарете на нуждаещи се. Събирането на неизползваеми предмети натрупва негативна енергия.

  3. Приберете вещите си. Гардероб, скрин, чекмедже под бюрото, пространството под леглото, мазето или килера. Приберете колкото се може повече от вещите и дрехите си. Не е нужно цялата ви козметика да е на показ. Отделете си чекмедже от скрина, в което да я подредите прилежно. Спалнята не трябва да изглежда като арт музей!

  4. Поддържайте спалнята си чиста! Започнете да пускате по-често прахосмукачка, да премахвате праха от мебелите и пода. Отделете по няколко минути на ден за привеждане на спалнята ви в чист вид. Така си спестявате цял ден от седмицата в чистене и подреждане. Направете това ваш ежедневен навик. И не забравяйте сутрин да оправите завивките си!

  5. Сключете сделка с децата за седмична награда ако поддържат спалнята си подредена и чиста. Дори и това да е малка почерпка, пак би свършила работа. Децата обичат да бъдат стимулирани!

  6. Харесва ли ви чувството да релаксирате в подредена спалня? Дори и да не ви се вяра, чистотата на една стая може да каже много за вашия характер. Това е просто още една причина да й обръщате повече внимание.

  7. Не дръжте отворени чекмеджетата на скрина или вратите на гардероба. В такъв случай дори и перфектната спалня би изглеждала неприветлива.

И не забравяйте - спалнята отразява вашия характер!  

 
Публикувано От Svetlin Simeonov