Как да си купим мебели?

Как да си купим мебели?

Независимо дали се местите на ново място или просто сте уморени от стария си интериор, закупуването на нови мебели е една вълнуваща перспектива, която може напълно да преобрази облика на вашия дом.

Купуването на мебели не е просто избиране на такива, които ви харесват. Трябва да имате и предварително определена стратегия!

Преди да се отправите към магазина и да започнете да купувате, трябва да обърнете внимание на няколко важни бележки.

  1. Определете стила на стаята. През последните години на пазара се предлагат все повече стилове мебели. Независимо дали търсите нещо модерно, традиционно, антично или уникално, винаги ще можете да го намерите! Отидете в магазина с вече изградена представа за облика на вашата стая. В противен случай, лесно ще бъдете убедени от продавача да закупите нещо различаващо се от вашия стил.

  2. Изберете цветове. Въпреки, че ярките и пъстри тонове звучат страхотно на теория, трябва да се търсят цветове и модели, които ще устоят на изпитанието на времето. Когато сте в магазина за мебели, потърсете такива, които ще издържат много години и няма да се нуждаят от подмяна - особено на цветовете. Изберете неутрален тон за по-голямата част от мебелите, чак след това можете да изберете един или два по-весели цвята за отделните елементи.

  3. Помислете за начина си на живот. Ако сте горд собственик на домашни любимци или деца, то кадифеното кресло например не е добър избор. Обърнете внимание на качеството на мебелите. Ако сте отделили по-малък бюджет, то заложете на високото качество на мебелите, които използвате по-често. За тези, които смятате, че ще използвате по-рядко – може да си позволите да са по-нискокачествени.   

  4. Обърнете внимание на качеството. Ако искате да инвестирате в дългогодишното качество на мебели, тогава трябва да обърнете внимание на материала, от който са изработени те. Мебели от естествено дърво се предлагат в три разновидности: масивна дървесина, фурнир и ПДЧ. Масивното дърво е това, което искате; то може да струва малко повече, но се характеризира със 100% добро качество. Фурнирът представлява ядро ​​от шперплат с покритие от по-високо качество дърво, а ПДЧ са компресирани дървени стърготини.

  5. Не купувайте всичките си мебели наведнъж. Често срещана грешка е закупуването на всичко от едно място. За съжаление това може да доведе до два проблема: плащате по-висока цена за голямо количество мебели, като си мислите, че плащате по-малко, и в същото време може да се закупи нещо, което наистина не харесвате, просто за да допълните пространството в стаята си.

 

Публикувано От Svetlin Simeonov