Ъглови дивани - идеи и предимства за поставяне

Ъглови дивани - идеи и предимства за поставяне

Изборът на нов диван може да се окаже трудна работа, защото на пазара се предлагат много различни модели. Едни от най-популярните са ъгловите дивани. Както подсказва името, този продукт е създаден за да се поставя именно в ъглови пространства. Въпреки това ъгловият диван предоставя много и различни алтернативи на поставяне и интересно оформление на пространството, което не може да се постигне с традиционните такива продукти.

Ъгловите дивани са перфектен избор ако има пространство в стаята, което не се използва с пълния си потенциал. Например има поставен традиционен тип диван, което значи, че част от мястото в ъгъла остава празно. Дори да се избутат в ъгъла на стаята, обикновените дивани заемат нефункционална позиция. Ъгловите дивани от своя страна в същата локация биха заели правилно стената, така че да не оставят празно, неизползвано място и разбира се добавят пространство за още един гост.

Ъгловите дивани също така имат предимството да дадат на стаята усещането за повече свободно място и оптически да я увеличат. Причината е, че ъгловият диван изглежда като прилепнал или направо част от стената и това го прави да изглежда по-далеч, оставяйки повече пространство. В сравнение с ъгловия, обикновения диван се поставя плътно до стената, но остава мястото между двете стени, което е не особено функционално и удобно, а и неможе да се ползва пълноценно. Ъгловият диван дава повече място и да направи стаята по-отворена и голяма.

Ъгловите дивани стоят добре в много стаи, без значение дали те са малки или големи.  В големи стаи, изхождайки от тяхната форма може да се обособи отделен ъгъл, който да се ползва за почивка например. Два ъглови дивана, поставени в една и съща голяма стая обособяват две отделни кътчета. В малката стая диванът позволява използването на повече място за други цели. Ъгловите дивани също така може да се поставят с успех и в стаи с нестандартно и по-модернистично обзавеждане, така че да извадят най-доброто от помещението.

Макар да изглеждат не особено издръжливи и стабилни, ъгловите дивани имат свойството да бъдат модулна мебел, която позволява да се прави по-лесно разместване и наместване из дома. Дори в един момент да се наложи преместване, има такива видове ъглови дивани, при които частите могат да се съединят както отляво, така и отдясно. Повечето от предлаганите по магазините имат и функция сън, което е още едно удобство. Покупката на ъглов диван, дори за по – голяма сума довежда в дома прекрасна и многофункционална мебел, която ще бъде верен помощник дълги години.

 

Публикувано От Svetlin Simeonov